NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Predstavljanje kandidata: Sandra Planinčić – Naša stranka

10481759_604951112937384_7600856639678660028_n“Tone i tone pomoći stoje, čekaju se predizborne kampanje da „vlast“ krene u akciju, da si na taj način pribavi glasove!”

Ko je Sandra Planinčić, zašto bi građani Zeničko-dobojskog kantona baš Vama dali svoj glas i izabrali Vas u Skupštinu?

Sandra Planinčić je prije svega majka,volim reći moje primarno zanimanje je to! Rođena ’69. u Zenici, srednju mašinsko-energetsku tehničku završila u Zenici, upisuje ’89 fakultet, no zbog bolesti sina ostaje nesuđeni pravnik. Ono što zasigurno   nisam je moljac koji će pristati biti ucjenjen, potkupljen, neko ko će prodati ideju zarad „jeftinih novaca“. Moj angažman u Plenumu je to i dokazao, ljudi su prepoznali da nisam neko ko se u ime naroda bori za vlastiti interes, i mislim da će upravo to biti presudni faktor zbog kojeg će mi dati svoj glas.

Bili ste vrlo aktivni tokom februarskih prosvjeda, da li su ovi prosvjedi nešto promijenili u našoj zemlji, da li je svjest građana promijenjena nakon februara 2014. godine?

To je period života na koji sam posebno ponosna. Ponosna iz razloga što sam pokazala da život nije samo puko tavorenje. Za njega se moraš boriti, pokazati otpor, nepristajanje na neke tuđe norme koje te guše. Postali smo vrlo letargično društvo, sve prolazi mimo nas, a sve u ime nas. Koliko je došlo do promjene svijesti, vidjet ćemo na izborima. Moje mišljenje je da su mnogi progledali, samo još da ne budu kupljeni.

Vi ste aktivni i u nevladinom sektoru, kakav je NVO sektor u BiH, da li ovaj sektor dovoljno dobro radi i je li se moglo uraditi više na promjeni stanja u našoj zemlji kroz ovaj sektor, koji su ključni problemi NVO sektora u našoj zemlji?

Voljela bih  ovo pitanje  preskočiti, ali ako insistirate, ok. Ja sam slobodni strijelac, ne pripadam nevladinim organizacijama. Nažalost, nemam visoko mišljenje, smatram da su svi postali dio sistema, duboko ustoličeni, duboko plaćeni. Čast časnim izuzetcima.

Zašto baš Naša stranka, po čemu je ova stranka drugačija ili bolja od drugih stranaka?

Ne, mi nismo bolji od drugih, bilo bi previše bahato to tvrditi, ali jesmo drugačiji, jer želimo u borbi za bolju BiH okupiti najbolje. One koji znaju i hoće, a ne koji su podobni po bilo kom osnovu. To je važan razlog koji me vodio da se opredijelim za Našu stranku.

Bili ste veoma aktivni i nakon poplava u našoj zemlji, uzeli ste aktivno učešće u prikupljanju i podjeli humanitarne pomoći, kakvi su Vaši utisci, da li je vlast u BiH svjesna stanja na terenu, kako su vlasti reagovale, da ste Vi bili na vlasti, šta biste to Vi uradili drugačije iz pozicije vlasti?

Da i još uvijek sam aktivna. Od maja pa do danas obišla sam od Šamca, Doboja, Prijedora, Maglaja, Topčić Polja, Nemile….ušla u domove 471 obitelji, te im bar nakratko vratila nadu i vjeru. Sve to ne bih uspjela bez svojih prijatelja, koji su finansijski pomagali to. A, vlast, vlast je po ko zna koji put pala na ispitu, pokazali su nespremnost da se uhvate s problemom. Tone i tone pomoći stoje, čekaju se predizborne kampanje da „vlast“ krene u akciju, da si na taj način pribavi glasove. Mislim da im neće proći. Da sam vlast šta bih uradila? Jedno je sigurno, ne bih otišla  na godišnji odmor, kolektivni godišnji odmor.

          NVO Agencija za političko komuniciranje Polis

Category: Blog