NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Odličan nastup Senada Šepića!

senad sepic insertPoslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Senad Šepić gostujući u emisiji Kontekst na Al Jazeeri kompletnim nastupom pokazao je sigurnost i samouvjerenost , sklad verbalne i neverbalne komunikacije, i vještine retorike koje se stiču podukom, ali i praksom. Koristio je kratke i efektne rečenice, davao koncizne odgovore interpretirajući misli na razumljiv način. Sadržajno je veoma jak, ima razvijen vokabular i jasno izražava svoja mišljenja i stavove, te djeluje kao razumna osoba.

Kontakt očima bio je besprijekoran, pažljivo je slušao pitanja i promišljeno davao odgovore, ostavljajući dojam iskrene i otvorene osobe. Djelovao je samosvjesno i inteligentno te pokazao da se ne boji nijednog pitanja  i da je osoba koja zna upravljati situacijom.

Da bi se olakšala komunikacija pokrete treba uskladiti s riječima, a riječi s pokretima. Ovaj segment komunikacije kod Šepića doveden je do perfekcije, odnosno verbalna komunikacija mu je usklađena s gestikulirajućim pokretima ruku. Povremeno je koristio takozvane ilustratore  koji, kako im samo ime govori, služe da bi ilustirali ili pojasnili verbalnu poruku.

Šepić je kompletnim nastupom i vizuelnim identitetom poručio da se radi o sposobnom političaru koji svojom elokvencijom i komunikacijskim sposobnostima zadovoljava kriterije potencijalnog kvalitetnog političara.

 

NVO – Agencija za političko komuniciranje „Polis“

 

Napomena: Publiciranje je dozvoljeno pod uvjetom da se tekst prenosi u cjelosti.

Category: Blog