NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Martin Raguž govori evropskim jezikom!

Martin-Raguz-Billboard_h-4000x3000-previewDobar političar se trudi da njegovoj zajednici i cjelokupnom društvu njegove zemlje omogući lakši i brži razvoj. Takav političar ima jasnu i konkretnu viziju onoga šta želi da ostvari u zajednici u kojoj djeluje. Takvih političkih subjekata u našoj zemlji je izuzetno malo i većinom su neodgovorni prema funkciji koju obnašaju.

U zemlji gdje slijepac vodi slijepca, jedan od rijetkih koji ima jasno postavljene ciljeve u izgradnji bolje budućnosti Bosne i Hercegovine je Martin Raguž. On je odlučan da ovu zemlju vrati tamo gdje ona pripada njenim geografskim položajem, njenom historijom i kulturom – u Evropu.

Na četvrtoj konferenciji Europske narodne stranke o temi “Zapadni Balkan kroz stabilizaciju do pristupa” koja se održala jučer u Bruxellesu, Raguž je govorio o problemima i previranjima unutar BiH, kao i o preprekama na putu BiH ka evropskim integracijama naglasivši da je krajnje vrijeme da naša zemlja zatvori poglavlje o ratovima i sukobima.

“Mi se jasno određujemo za europsku, demokratsku, multietničku i decentraliziranu državu, naglasio je Raguž, uz ocjenu kako prava naroda moraju biti riješena na isti način, kako u institucionalnom, tako i u teritorijalnom smislu uz istovremeno standardiziranje individualnih prava građana, te otklanjanje diskriminacije prema građanima koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda.”

Nadamo se da će u budućnosti biti mnogo više ovakvih primjera pozitivne politike i političara koji govore evropskim jezikom i koji kroje sudbinu i budućnost naše zemlje prema mjerama našeg cjelokupnog društva za dobrobit i korist svih naroda Bosne i Hercegovine, a ne prema mjerama pojedinaca i iz vlastite koristi.

Autor: dipl.komunikolog Sanjin Handžar

Category: Blog