NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

SDP i SDA najodgovorniji za krizu u Federaciji!

istrazivanjeS obzirom da se politička kriza u Federaciji BiH  ne riješava, nego iz dana u dan sve više zaoštrava, jasno je da do Izbora 2014. godine neće biti promjena nabolje. Tim povodom  urađeno je ispitivanje javnog mnijenja na području HNK na uzorku od 1172 ispitanika, radi utvrđivanja najodgovornijih političkih stranaka za krizu u Federaciji. Građanima je postavljeno samo jedno pitanje, bez ponuđenih odgovora:

“Koja je politička partija najodgovornija za krizu u Federaciji Bosne i Hercegovine?”
Ispitivanjem smo dobili sljedeće odgovore:
SDP – 406 ispitanika
SDA – 404 ispitanika
HDZ – 119 ispitanika
Svi – 109 ispitanika
Ne znam – 33 ispitanika

SBB, SNSD, HSP, NSRZB – 101 ispitanik

Ono što je bilo zanimljivo prilikom ovog istraživanja je da su pojedini građani imenovali Zlatka Lagumdžiju i Bakira Izetbegovića kao odgovorne za nastanak krize u Federaciji BiH.

 

Istraživanje realizirao istraživački tim u sastavu: Aleksandra Grubač, Monika Grbavac, Mirela Bjelevac, Zijada Marić, Mario Bilać, Lamija Mičijević, Alijana Maksumić, Adela Memić, Selena Kulukčija, Selma Dandić, Arnela Gagula, Amina Sultanić, Maja Rajić, Alema Bajgorić, Sanda Šunje, Ajla Delić, Irma Džemila, Saida Ratkušić, Jasna Dlakić, Enida Adžagić, Irma Hubana, Emir Muratović, Elmira Mustajbegović i Merima Gosto.

Category: Blog