NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Reagiranje na odluku Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine

cci

 

Kao udruženje građana koje se zalaže za promovisanje slobode govora i demokratskih načela u bosanskohercegovačkom društvu, smatramo da je naša dužnost da reagiramo na odluku kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine o zabrani predstavnicima Centra civilnih inicijativa (CCI) da prisustvuju sjednicama ovog Doma.

U vremenu koje su potrošili na raspravu o pomenutoj odluci, moglo se uraditi nešto korisno za građane koji iz dana u dan gube nadu u napredak države. Evidentno je da prisustvo ove nevladine orgnizacije, koja je već duži period građane informisala o radu Parlamentarne skupštine ne odgovara kolegiju Predstavničkog doma jer vrijedno bilježe njihov nerad za koji su preplaćeni.

Smatramo da je ovim potezom kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine uskratio građanima pravo na informacije koje i po Ustavu Bosne i Hercegovine trebaju biti dostupne i transparentne. Ovakav potez je direktan udar na demokratske principe i još jedan u nizu poteza koji ruše povjerenje građana u vladajuće strukture.

 

NVO Agencija za političko komuniciranje Polis

 

 

Category: Blog