NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Salmir Kaplan – treći dio!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ministar kulture i sporta Salmir Kaplan ponovo je uspio svojim nadobudnim i bahatim ponašanjem i izjavama iziritirati veliki broj Bosanaca i Hercegovaca.

Odavno je evidentno da Salmir Kaplan ne vodi računa o kulturi ponašanja i da je „operisan“ od pristojnih manira. Paradoksalni odnos ministra kulture naspram funkcije koju obnaša, kao i arogancija i primitivizam još jednom su manifestovani njegovim nepropisnim ponašanjem u saobraćaju, ali i njegovim očitovanjem povodom ovog događaja. Naime, Federalni ministar kulture Salmir Kaplan navodno je nepropisno parkirao svoj automobil na trotoaru i na rampi za invalide ispred zgrade u kojoj živi. Očekivan i ispravan rasplet događaja bi bio da se ministar izvini za nepropisno ponašanje umjesto da proziva policiju i daje bahate izjave.

Bahatim ponašanjem i demonstriranjem bogatstva i moći dok u državi vlada rezignacija i sveopće siromaštvo, sudeći po reakcijama javnosti na portalima i društvenim mrežama javnost je jako isprovocirana te su komentarima sa ličnih profila ostavili salve uvreda na ministrov račun.

Ministar se već javno izjasnio da ne uvažava odnose s javnošću kao nauku, ali kao bivši glasnogovornik SDA trebao bi znati da će ovakvim postupkom isprovocirati svoju ciljnu grupu, odnosno birače, i da reže granu na kojoj sjedi. Ministar treba da zna da će mu mandat uskoro isteći, te da će mu povjerenje tih istih birača biti potrebno ukoliko želi da se i dalje aktivno bavi politikom.

Uloga države i političara u promociji opštih kulturoloških vrijednosti i njenom sistematskom strukturiranju je neizbježna, iz primjera našeg ministra kulture evidentno je da naša državna vlast nije dorasla tom zadatku i jasno je da je kultura za Salmira Kaplana samo urbani mit.

Nastavlja se…

 

Category: Blog