NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Željko Komšić: Obećanja su dug!

Gostujući u Dnevniku FTV, član Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom nas je podsjetio da je političar kojeg krase sve ljudske osobine te da su mu državni interesi ispred ličnih.

Izuzetno uvjerljivim i iskrenim nastupom pokazao je sigurnost u ispravnost onoga što govori. Nije se pokolebao u svojim stajalištima pred direktnim pitanjima novinarke o političkoj situaciji u BiH. Temperamentnim nastupom pokazao je vjeru i posvećenost onome za šta se zalaže. Imao je jako dobar kontakt očima sa sagovornicom, iskrenim i spontanim odgovorima građanima je poručio da je neustrašiv i da će ostati na političkoj sceni i da to duguje biračima koji su glasali za njega. Gestikulacija je odlično pratila verbalnu komunikaciju. Iako je evidentno da se ne oslanja na potencijale neverbalnih znakova komunikacije, njegov prirodan nastup u kojem je očigledna velika doza emocija, učinio je da pokreti tijela i ruku u potpunosti prate izrečeno. Ostavlja dojam političara koji ne kalkulira, nego govori ono što mu je na srcu, koristi  kratke i efektne rečenice, vokabular kojeg razumije prosječno obrazovan čovjek.

Iako je imao priliku, dragocjene minute nije iskoristio da kompromitira dojučerašnje kolege iz partije, nego se više fokusirao na sebe i na svoje postupke, te se potrudio temeljito objasniti svaki svoj stav.

Komšić je jedan od rijetkih političara u Bosni i Hercegovini koji ostavlja dojam čovjeka koji obećanja smatra dugom, te da nikada neće podcijeniti i iznevjeriti biračko tijelo.

 NVO Agencija za političko komuniciranje „Polis“

Category: Blog