NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Niko Lozančić „zablistao“ u predizbornoj kampanji

 

 

 

 

 

 

 

Propagandni materijal Nike Lozančića, kandidata HDZ-a BiH za načelnika Općine Kakanj, samo je još jedan u nizu promašaja u predizbornoj kampanji za Izbore 2012. godine.

Plakat ne ispunjava osnovnu funkciju promotivnog materijala, a to je da zaokupi pažnju neodlučnih birača. Na plakatu se nalaze karakteristični elementi HDZ-a, koji na blijedoj podlozi ne stvaraju kontrast i samim tim ne postižu željeni efekat upečatljivosti.

Da „Kakanj zablista“ slogan je koji neodoljivo podsjeća na reklamu za sredstva za čišćenje ili slogan ekološke akcije čišćenja grada. Facijalna ekspresija Lozančića ne djeluje autoritativno, uvjerljivo ni pouzdano. Naprotiv, on djeluje dezorijentisano. Evidentna je i pretjerana upotreba alata za „retuširanje“- vjerovatno je i sam gospodin htio da zablista, pa Lozančićev lik na fotografiji djeluje pomalo mutno i plastično. Da li će Kakanj, kao tipični industrijski grad, uspjeti „zablistati“ pored termoelektrane, tvornice cementa i rudnika mrkog uglja ostaje da se vidi, ukoliko Niko Lozančić bude izabaran za načelnika ovog grada.

 

Category: Blog