NVO - AGENCIJA ZA POLITIČKO KOMUNICIRANJE

Pismo ministru !

Uvaženi ministre Kaplan,

S obzirom da nas javno optužujete da radimo u službi pojedinih političara, i mi se Vama javno obraćamo i ovim putem Vam šaljemo upozorenje da ne širite dezinformacije o djelovanju NVO Agencije za političko komuniciranje Polis.

Agencija za političko komuniciranje Polis je nestranačko i nevladino udruženje koje se bavi promocijom političkog dijaloga i razvojem komunikacijskih diskursa u oblasti političkog komuniciranja. U protekla dva mjeseca NVO “POLIS” se bavio analizom javnih nastupa političara u svrhu promocije udruženja, ali i ukazivanja na ponašanje političara u medijima kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Analize su rađene prema svim modernim standardima za ovakvu vrstu komunikacije, a što se može provjeriti u različitim svjetskim udžbenicima. Za pomenute analize smo dobili brojne pozitivne, ali i negativne kritike, shodno uvjerenjima onih koji su uputili iste. 

Shvatamo da Vam naše analize nisu prijale, shvatamo i revolt koji su u Vama proizvele, nepriznavanje našeg stručnog mišljenja za Vaš javni nastup je uredu, to je sve Vaše pravo, ali identificiranje NVO “Polis” sa bilo kojim političkim subjektom nećemo tolerisati. Priznali ste da „nemate pojma o javnom nastupu i da ne uvažavate PR“ i to je dokaz da su naše analize mjerodavne i tačne.

U intervjuu koji ste dali za Oslobođenje 23.04.2012. tvrdite da “igrom slučaja poznajete uposlenike agencije”, te Vas ovim putem podsjećamo i odgovorno tvrdimo da ne poznajete nikoga iz NVO Polis. Možda poznajete naše kolege, prijatelje i poznanike, ali nas ne poznajete i molimo Vas da ne obmanjujete javnost.

Uvaženi ministre, Vi ste javna ličnost i na poziciji ste na kojoj predstavljate građane Bosne i Hercegovine, a mi smo agencija koja se specijalistički bavi verbalnom i neverbalnom komunikacijom, tako da smo bili dužni ukazati na Vaše propuste u prilozima koje smo objavili. U zemljama u kojima ministri cijene PR, ovakve analize se rade radi usavršavanja političkih subjekata.

S obzirom da ste izrekli teške optužbe na naš račun ovim putem Vas pozivamo da iznesete barem jedan argument vezan za navode da nas finansiraju pojedini političari, a ukoliko ga nemate, onda Vas molimo da prestanete širiti laži, jer ćemo bez dvoumljenja pokrenuti sudski postupak protiv Vas i tražiti zakonsko zadovoljenje naših prava.

 

NVO – Agencija za političko komuniciranje “POLIS”

Category: Blog